Pages

22 August 2008

Tåget ställdes in - ersättningsbussen havererade

Igår skrev jag om hur jobbiga de är med kollektivtrafiken. Idag läste jag på Barometern.se att även tågen strular kraftigt.
"Tåget stod på perrongen, men i högtalarna meddelades att det var inställt. Sedan havererade ersättningsbussen.
Resenärer som skulle ta tåget mellan Kalmar och Alvesta 15.49 idag möttes av ett märkligt besked. Trots att tåget stod inne på perrongen meddelades det i högtalarna att avgången var inställd. Fem ersättningsbussar sattes in. Men en av bussarna kom inte längre än till Karlsrorondellen söder om Kalmar.
- Nej vi det är något problem med växellådan, säger busschauffören Jan Prusakiewicz från företaget Trossö buss från Karlskrona.
Han berättade att han hade ungefär 50 passagerare ombord.
– De tyckte det var hopplöst men också lite komiskt, att varken tåg eller buss fungerade. Jag tycker också det är lite märkligt för bussen är helt nyservad.
Passagerarna ombord behövde dock inte vänta länge, redan efter en halvtimme lyckades man skapa fram en ersättningsbuss från Swebus.
Sven-Ingvar Håkansson är pressinformatör på SJ förklarar varför inte tåget gick som det skulle.
- Tåget som skulle gått mellan Kalmar och Göteborg nu gick sönder i förmiddags och blev stående i Karlskrona. Vi försökte koppla på ett ersättningståg i Göteborg, för att få det till Kalmar, men när vi kopplade ihop två tåg slog det ena tåget ut datasystemet i det andra. Och då hade vi inget reservset att sätta in."
Det går både två och tre historier om tågen, inte bara SJ, och hur de aldrig kommer fram eller är extremt sena. Jag vågar inte lita på svensk kommunikation längre. Visst gick tåg och bussar mer sällan förr men de kom fram åtmisntone.

Nej, nu är det jag som köper bil!

No comments:

Post a Comment